انواع کاغذ دیواری

میتوان گفت یکی از سریع ترین و ساده ترین تغییر در دکوراسیون داخلی خانه یا دفتر کار شما استفاده از کاغذ دیواری ها می باشد.با این محصول فوق العاده متنوع و کارآمد میتوانید به راحتی محیطی دلنشین و باب میل خودتون داشته باشید.در انتخاب کاغذ دیواری علاوه بر طرح و رنگ کاغذ موضوعی پیش از هر چیز اهمیت دارد و آن هم جنس کاغذ و قابل شست و شو بودن آن هاست تا بتواند در عین زیبایی سهولت بیشتری در تمیز کردن دیوار ها به شما بدهد.

کاغذ دیواری کاغذی

این نوع کاغذ دیواری ها بسیار نازک میباشند و غیر قابل شستشو هستند. با چسب مخصوص کاغذ دیواری به دیوار می چسبد، معضل اصلی که این نوع  کاغذدیواری ها دارند این است که  به راحتی و با کوچکترین ضربه ای خراش بر مدارد و یا پاره می شود.به همین دلیل برای اتاق کودک  ویا مکان های پرتردد مناسب نمی باشد و در هنگام جابجا کردن مبلمان منزل باید دقت کرد تا پارگی در آن پیش نیاید. تنها مزیت این از کاغذ دیواری ها نسبت به انواع دیگر آن ارزان بودن آن است.

کاغذ دیواری PVC  با روکش وینیل

این نوع کاغذ دیواری محکم، بادوام، قابل شستشو و ضد خش است. به سختی پاره می شود، به دلیل قابل شستشو بودن این نوع از کاغذ دیواری ها برای فضاهایی مانند اتاق کودک، مکان های پر دوده بسیار مناسب است.

کاغذ دیواری نانو

یکی از انواع کاغذ دیواری، کاغذ دیواری نانو است. کاغذ دیواری هایی که با تکنولوژی نانو ساخته می شوند، علاوه بر ویژگی های کاغذدیواری های PVC ویژگی های مثبت دیگری دارند. به دلیل تکنولوژی خاصی که در ساخت آنها به کار رفته است، ضد دوده و کثیفی هستند، پاره نمی شوند، ضد حساسیت هستند، در برابر تابش آفتاب مقاومند و عایق صدا و گرما هستند. این نمونه از کاغذ دیواری ها به دلیل استفاده از تکنولوژی در ساخت آن ها قیمت بالاتری نسبت به سایر کاغذ دیواری ها دارند.

 

کاغذ دیواری بافت دار (مخملی)

در این نوع کاغذ دیواری تکه های نقش و نگار از جنس مخمل پارچه ای یا مخمل پلاستیکی به کار رفته است. زمینه این نوع از کاغذ دیواری ها از جنس پارچه و یا کاغذ دیواری PVC است اما به دلیل وجود تکه های مخمل قابل شستشو با مواد شوینده نیست. کاغذ دیواری بافت دار دیواری زیبایی خاص خود را دارد و البته قیمت بالاتری نسبت به کاغذ دیواری های معمولی دارد. طرح های کاغذ دیواری های مخملی معمولا کلاسیک است و رنگ های تیره دارد. اگر دکوراسیونی به سبک کلاسیک و لوکس دارید کاغذ دیواری های مخملی می تواند بهترین گزینه برای شما محسوب شود چه را که به دلیل بافت پارچه و مخمل خود می تواند به سادگی با مبلمان شما هماهنگ شود.

کاغذ دیواری سه بعدی

یکی از انواع پرطرفدار و محبوب کاغذ دیواری ها،کاغذ دیواری سه بعدی هستند، که از فاصله سه تا چهار متری کاملا برجسته به نظر می آیند. در واقع کاغذ دیواری های سه بعدی به گونه ای طراحی شده اند که طرح و نقش روی آن به دلیل سایه های خاصی که داده شده، برجسته به نظر می رسد.اگر کاغذ دیواری های سه بعدی شما با طرح هایی مثل سنگ دکوراتیو، تکه سنگ، آجر یا چوب طراحی شده باشد کاملا طبیعی به نظر می رسد. اگر می خواهید بعد جدیدی به فضای خود اضافه کنید می توانید با استفاده از نورپردازی های طراحی شده و زاویه دار سه بعدی بودن کاغذ دیواری را دو چندان کنید و در فضاهای متفاوت از آن استفاده کنید.و این مدل از کاغذ دیواری هارا در هر طرح و اندازه ای میتونید سفارش دهید.

 

نصب کاغذ دیواری

نصب کاغذدیواری، علاوه بر سرعت بیشتر، به علت استفاده از چسب مخصوص کاغذ دیواری با پایه آب، نه تنها بویی ندارد، بلکه سرعت خشک شدن آن نیز بسیار عالی می باشد، پس از نصب کاغذ دیواری نیز چسب هایی که احتمالا از درزها بیرون زده اند، به راحتی با یک ابر نم دار پاک می شوند. پیش ازاینکه روش نصب کاغذ دیواری را آغاز کنیم باید توجه داشت وسایل منزل را حدودا تا ۱ و نیم متر از دیوار فاصله دهید تا فضای کافی برای قرار دادن یک چهارپایه یا نردبان وجود داشته باشد.

ابزار مورد نیاز برای نصب کاغذ دیواری

پیش از شروع نصب کاغذ دیواری نیاز به ابزار خاصی برای انجام کار داریم این ابزار عبارتند از:

  • میزکار
  • قلموی بزرگ
  • کاردک پلاستیکی
  • تیغ موکت بری
  • خط کش

ابزار اصلی نصب کاغذ دیواری هستند.

برای شروع می توانید به جای میز کاغذ دیواری از میز ناهار خوری استفاده کنید، چسب کاغذ دیواری را هم که چسبی آماده است، می توانید از رنگ فروشی ها و یا فروشگاه های لوازم ساختمانی تهیه کنید، چسب کاغذ دیواری پودری شبیه به گچ است که باید آن را با کمی آب و چسب چوب مخلوط کنید تا آماده استفاده شود، دقت داشته باشید که کیفیت چسب کاغذ دیواری بسیار حائز اهمیت است، سعی کنید تا بهترین نوع آن را انتخاب نمائید، علاوه بر کیفیت چسب، نحوه ترکیب آن نیز بسیار مهم است. 

زیرسازی

پس از فراهم کردن موارد و ابزارهای مورد نیاز نصب، نوبت به باز بینی و زیرسازی دیوار می رسد، اگر دیواری که قصد دارید آن را کاغذ دیواری کنید، نم داشته باشد باید علاوه بر نم، ریشه و منبع نم را نیز از بین ببرید تا کاغذ دیواری ها پس از نصب دچار مشکل نشوند، کلید و پریزها را باز کنید. پس از اتمام این مرحله، دیوار را باز بینی کنید تا احیانا ترک یا شکافی روی آن وجود نداشته باشد، اگر وجود داشت بایستی با بتونه آن را از بین ببرید و پس از بتونه کاری به احتمال زیاد، دیوار پر از لک های تیره و روشن شده است، برای اینکه این لکه ها ممکن است حتی پس از نصب کاغذ دیواری ها نیز دیده شوند (البته در کاغذ دیواری های خیلی نازک)، بهتر است دیوار را یک دست رنگ روغن در حد آستر بزنید تا دیوار یک نواخت تر شود، محلولی رقیق از چسب کاغذ دیواری و کمی سریش درست کنید و آن را با قلموی بزرگ به دیوارها بزنید تا گرد و غبار احتمالی از روی دیوار زدوده شود و کاغذ دیواری ها در هنگام نصب محکم به دیوار بچسبند، توجه داشته باشید که پیش از انجام این کار، برق را از کنتور قطع کنید، حتما لازم نیست رادیاتورهای شوفاژ را باز کنید، چون معمولا آب بندی مجدد کار سختی است، می توانید در هنگام نصب با یک وسیله تی شکل یا حتی اگر فاصله رادیاتور با دیوار زیاد است، با دست این کار را انجام دهید و پشت آن ها را کاغذ دیواری کنید.

 

نصب کاغذ دیواری

ابتدا با اندازه گیری ارتفاع دیوار مورد نظر شروع به برش کاغذ دیواری می کنیم.کاغذ دیواری را به اندازه ۵ تا ۱۰ سانتی متر بزرگتر از ارتفاع دیوار برش می زنیم.بعد از برش دادن یک رول از کاغذ ها شروع به چسب زدن کاغذ می کنیم.برای چسب زدن کاغذدیواری ها از قلموهای بزرگ استفاده می کنیم وبه خوبی تمامی سطح پشتی کاغذ ها را آغشته به چسب کنید.

پس از آن کاغذدیوار یرا از بالای دیوار به سمت پایین شروع به نصب می کنیم. اولین قواره را که عمود نصب کنید، باقی قواره ها خود به خود عمود نصب خواهند شد، با کاردک پلاستیکی چسب کاغذ دیواری را از مرکز به سمت بیرون کاغذ هدایت کنید، پس از چسب زدن یک قواره، با تیغ و به کمک همان کاردکی که در دست دارید و یا با قرار دادن خط کش بلند، لبه بالایی کاغذ دیواری را که اضافی است را برش بزنید.