لمینت

میتوان گفت پارکت لمینت، همان کفپوش های طرح چوب است که با رنگ ها و جنس های متفاوت در بازار عرضه میشود.  در گذشته پارکت لمینت ها توسط چسب نصب میشد اما امروزه پارکت لمینت به صورت کلیکی نصب می شود و دارای گره های برجسته طبیعی می باشد.

مزایای پارکت لمینت

 مزایای پارکت لمینت  عبارتند از: به راحتی خش بر نمی دارد، به هیچ عنوان در اثر حرارت سیگار نمی سوزد، فوم زیرکفپوش لمینت باعث می شود تا هم عایق صدا باشد و هم عایق حرارت و برودت و همچنین اگر شیئی مانند یک لیوان بر روی آن بیافتد به علت انعطاف و نرمی فوم به احتمال زیاد نمی شکند.اجرای لمینت پارکت:سرعت نصب پارکت لمینت بسیار بالاست به عنوان مثال ۱۰۰ متر مربع تقریبا در یک روز به اتمام می رسد و بلافاصله پس از نصب می توان وسایل را بروی آن چید.پارکت لمینت دارای فوم سایلنت دو میلیمتری می باشد که از سر و صدا نیز کاهش می دهد

خصوصیات منحصر به فرد پارکت لمینت

لمینت ها به طور کلی آنتی باکتریال و ضد حشره هستند و نسبت به آب نیز مقاومت خوبی دارند و به راحتی پارکت آب را به خود جذب نمی کنند، البته این به معنای ضد آب بودن لمینت نیست و اگر آبی بروی آن ریخته شد بایستی به سرعت جمع شود.

جنس پارکت لمینت

انتخاب جنس مناسب پارکت لمینت تاثیر زیادی در کارایی آن در طی زمان دارد . که باتوجه به موقعیتی که قرار است برای آن لمینت انتخاب کنیم فرق میکند.

کیفیت HDF از فاکتورهای اساسی مقاومت لمینت است، هرچه چوب خالص تر باشد(ضایعات ترکیبی کمتر باشد) و Density(فشردگی واحد حجم )آن بالاتر باشد،کیفیت لمینت بالاتر است.

ضخامت پارکت لمینت

لمینت دارای ضخامت های مختلفی است که عبارتند از: ۸،۱۰ و ۱۲ میلیمتر است،پارکت لمینت را به کف نمی چسبانند، بلکه در ابتدا یک لایه فوم به ضخامت ۲ میلیمتر رابروی کف پهن می کنند وسپس لمینت را روی فوم نصب می کنند، لمینت ها دور تا دور و در هر چهار ضلع دارای شیارهایی (کلیک) هستند که در هنگام نصب شیارها در یکدیگر قفل می شوند یا به اصطلاح کلیک می شوند وهمین کلیک ها عامل ثابت نگهداشتن لمینت هابر روی کف می باشند. به همین علت نوع کلیک لمینت انتخابی بسیار با اهمیت است.پارکت لمینت به کف زیرین خود آسیب نمی زند و می توان تا چند بار آن را جمع و در محل دیگری مجددا نصب کرد.

 رنگ پارکت لمینت

انتخاب رنگ پارکت لمینت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد، رنگ پارکت لمینت  اگر با کاغذ دیواری اتاق تطابق داشته باشد می تواند نمای اتاق را به گونه ای تغییر دهد که کوچکتر یا بزرگتر به نظر بیاید. انتخاب رنگ باید گونه ای باشد که با بقیه وسایل هماهنگی داشته باشد وشما را یاری میدهد که طرح مورد علاقه خود را کشف کنید.

طرح پارکت لمینت

این گزینه رابطه مستقیم با سلیقه شخصی هر فرد دارد به طور مثال پارکت لمینت های High Glass سطح براق و صاف که جلوه لاکچری به محیط می بخشد. پارکت لمینت های Normal Embossed با برجستگی های متوسط  و یا Deep Embossed با برجستگی ها و گره های عمیق و طبیعی چوب که حس راه رفتن در طبیعت را به شما منتقل خواهد کرد.

مراحل نصب لمینت

لمینت یکی از زیباترین کفپوش های مدرن است که در دکوراسیون داخلی برای پوشش کف استفاده می شود. لمینت ماندگاری بیشتری از کفپوش های چوبی قدیمی دارد و در مدت کوتاهی نصب می شود. سهولت نصب لمینت ، طرح های متنوع، زیبایی، استحکام، رنگبندی و کیفیت بالا برخی از مزایای لمینت در منازل مسکونی و محیط های اداری است.

آمادگی های قبل نصب

پس از خرید لمینت، تایل ها را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در محل قرار دهید تا با دمای محیط یکسان شود. استراحت قطعات لمینت در محل، منجر به هم دما شدن و جاگیری بهتر قطعات تایل می شود.

ابزار مورد نیاز برای نصب لمینت

  • چکش پلاستیکی
  • اره برقی
  • متر
  • چسب آکواریوم

و …

آماده سازی فضا

تمامی فضا را باید تمیز کرد و عاری از هرگونه گرد و غبار باشد.و حتما به این نکته توجه کنید که کف اتاق باید کاملا خشک و عاری از رطوبت باشد.کف اتاق باید کاملا تراز باشد که این کار را با ملات و روش های مختلف میتوان انجام داد.

از طرف دیگر اگر از سیستم گرمایشی در کف استفاده میکنید حتما باید لمینت مناسب را تهیه کنید و حداقل ۱ هفته قبل نصب باید سیستم گرمایشی را خاموش کنید.

اجرای فوم

قبل از اجرای لمینت باید کف را با یک لایه فوم بپوشانیم. جنس فوم ها از پلی یورتان و …. می باشد.در اجرای فوم باید به نکات زیر توجه کرد:

  1. فوم ها را باید لب به لب پهن کنید(نباید لبه های فوم روی یکدیگرد بیفتند)و سپس چسب بزنید.
  2. فوم ها را از طرفین تا ارتفاع ۲ انتی متر بالا بیارید.

نصب لمینت

قبل از انجام نصب لمینت هارا بررسی کنید تا ترک و یا شکستگی نداشته باشند.

نصب را از طرف صاف ترین دیوار و از گوشه دیوار شروع کنید ولمینت اول را قرار دهید،سپس قطعه دوم سوم و… همین کار را تا اخر دیوار ادامه دهید. برای اتصال تخته ها به یکدیگر باید کاملا لبه های تخته هارا به یکدگر چفت و بست کنید و بعد از تمام شدن ردیف اول ردیف های دوم و سوم را مانند ردیف اول ادامه میدهیم.  در حین نصب باید بین لمینت و دیوار حداقل یک سانتی متر فضا قرار دهیم.

جانمایی چارچوب در و لوله هادر هنگام نصب لمینت در برخی نقاط مانند:چارچوب درب،لوله شوفاژ و … باید با استفاده از الگو لمینت ها برش داده شوند که هم بتوان آن هارا به راحتی نصب کرد و هم زیبایی و ظاهر کار حفظ شود.

اجرای ماستیک

در انتهای کار به غیر از قاصله ی میان لمینت ها و دیوار هیچ فاصله ویا درز دیگری نباید وجود داشته باشد.

و در آخر فاصله ی میان لمینت ها و دیوار را با با ماستیک پر کرده، این کار بسیار مهم است زیرا فضای لازم برای انبساط و انقباض را به لمینت می دهد. و اگر درزها را پر نکنیم به مرور زمان بین لمینت ها درز ایجاد می شود.

نصب قرنیز و یراق

پس از تکمیل نصب لمینت و ماستیک نوبت به نصب یراق ها و قرنیز می رسد.یراق ها را معمولا در محل هایی که فضا عوض می شود(مانند: پذیرایی و اتاق خواب) و یا متریال تغییر میکند نصب میکنند.

قرنیز ها را نیز با توجه به رنگبندی لمینت ها و فضا انتخاب میکنند که در اندازه ها و طرح های مختلف موجود است.َ